кадър: SkyDrive, youtubeМладата японска компания SkyDrive проведе първите публични тестове на

...
кадър: SkyDrive, youtubeМладата японска компания SkyDrive проведе първите публични тестове на
Коментари Харесай

Японска кола полетя с човек на борда

кадър: SkyDrive, youtube

Младата японска компания SkyDrive организира първите обществени проби на пилотирания автомобил SD-03. Полетът се реализира на полигона на Toyota. Едноместният първообраз хвърча 4 минути, като по-късно усили достижението си на 10. Компанията твърди, че това е най-компактният електрически уред за отвесно политане и кацане в света.

На земята прототипът заема място за паркиране що се касае за две коли. Висок е два метра, необятен четири и със същата дължина. Задвижването се реализира от осем електромотора и летящият автомобил може да се приземи сполучливо на земята, даже в случай че един от тях се повреди. Максималната скорост на SD-03 в този момент е единствено няколко благи в час.



SkyDrive възнамерява в допълнение да усъвършенства технологията си и до края на 2020 година да получи позволение за полети отвън тестовата площадка. Според началник на компанията Томохиро Фукудзава SkyDrive се стреми да направи летящите коли комфортно и налично транспортно средство. Той отбелязва, че в света има над 100 плана за основаване на сходни коли, само че единствено малко на брой са съумели да вдигнат устройството във въздуха с човек на борда.

Фукудзава е убеден, че в случай че продължителността на полета може да бъде увеличена до 30 минути, а оптималната скорост до 60 км/ч, тогава ще стартира търсенето на такава техника. Ако могат да летят в автоматизиран режим, тогава на хората няма да им се постанова да стоят в тапи, да употребяват хеликоптери и да наемат водачи, показва Фукудзава. SkyDrive счита да направи пълностоен двуместен сериен летящ автомобил до 2023 година.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР